HTML

Segédmotoros kerékpár

Segédmotorokról minden...

Friss topikok

Linkblog

Simson S51 - 7.rész

2010.09.14. 19:00 Claustrum

S51/1B-H (S51 12 Volt): 1989-ben a gyárban áttérnek a 12V-os elektromos rendszerre, valamint innentől kezdve kizárólag 4 sebességes blokkokkal szerelik az S51 széria összes tagját.

Ez a típus lesz az alapfelszereltségű típus 1989 után, mely a régebbi "B"-s típus összes extrájával rendelkezik, és a régebbi "B"-s típus helyét veszi át. Főbb eltérések: a hagyományos diódás 6V-os feszültségszabályzót és a 6V-os indexautomatát egy "ELBA" (Elektromos töltő- és villogóberendezés) nevezetű 12V-os elektronikus készülék helyettesíti, a kürt a jobb első teleszkópra került, és a féklámpakapcsolót megváltoztatják (a hátsót módosítják és bevezetik az első kapcsolót is is). A matrica már nem áztatós, hanem hagyományos ragasztós. Gyújtása 12V-os, megszakítós, ezen már kivétel nélkül BVF 16N3 típusú porlasztók voltak. Jellemző színek: "piszkosfehér", piros, világos és sötétzöld. 1990-ben eltérő mintázatú, "S51 12 Volt" feliratú oldalmatricát kap egységesen az összes Simson típus, valamint fekete fényezésű sárvédőkkel készül az összes típus a gyártás utolsó évében.

 

Forrás: WikiPedia

Szólj hozzá!

Címkék: leírás segédmotor simson

A bejegyzés trackback címe:

https://segedmotor.blog.hu/api/trackback/id/tr852295371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása